David Rath

ČSSD v kriminále

17. 06. 2017 11:32:36
V únoru 2014 jsem napsal úvahu - blog - Tajná revoluce. Předpověděl jsem tehdy ČSSD osud upadající ODS. Pokud by to náhodou někoho zajímalo: http://rath.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=397962

Schopný stratég

Seznam jmen politiků z ČSSD, kteří jsou zvolna likvidováni represivní mašinerií se rychle rozrůstá za průběžné skandalizace. Z uniklých nahrávek pana Babiše s jeho novinářem se zdá, že jako schopný stratég svá média kočíruje tak, aby soupeře poškodil co nejrafinovaněji. Konečně on chce být hlavním vítězem, který bere vše.

ODS zadupali

Je to jen náhoda? Je ČSSD skutečně organizací složenou výhradně ze zločinců? Největší hřebík do rakve ODS - veřejnost ji začala vnímat jako stranu korupčníků. ODS se nedokázala bránit a Petr Nečas otevřel represi dveře. Určitě si dneska nad svojí naivitou rve vlasy. Prokurátoři mu na oko podlézali a slibovali věrnost, zatímco potajmu osnovali jeho spektakulární pád. Měli mocného spojence - ministra spravedlnosti Pospíšila (ODS) -především jeho ambice, už se viděl na Nečasově místě. Nevyšlo mu to, proto přeběhl k TOP 09 a užívá si lenošení a prebend v EU. Občas je připomenut jako kádrová rezerva na prezidenta. Všehoschopný intrikán bez zásad by se v budoucnu mohl hodit.

Kriminalizace vládnoucí strany

Je náhoda, že Březina (předseda klubu zastupitelů), Zimola (hejtman), Rozbořil (hejtman), Novotný (hejtman), Vaňhová (hejtmanka), Rath (ministr, hejtman), Kratochvílová ( náměstkyně ministryně Valachové, Fišera (vicehejtam), Pánik (vicehejtman), Dušek ( poslanec, europoslanec), Navrátil (starosta), Choc... jsou stíháni nebo vyšetřovaní nebo podezřelí? Vypadá to, jakoby se represivní složky zaměřily výhradně na politiky z ČSSD a nejspíš není všem dnům konec. Je potřeba zostudit a do země zadupat i ČSSD. Najdeme ve vyspělém světě podobnou situaci, kdy jsou systematicky kriminalizovány elity významné strany?

Kdo sbírá body

Je náhoda kdo z toho profituje? Je náhoda, že ovládá ministerstvo spravedlnosti a státní zastupitelství, nebo alespoň jeho významnou část? Je náhoda, že se podezření na jeho desetimilionové dotační podvody, stamilionové daňové úniky, uloupené firmy vlastníkům vyšetřují zdlouhavě a v minulosti do ztracena, respektive pod koberec státních zástupců?

Kdo je loutkář?

Vypadá to, že se někdo rozhodl plánovitě a cíleně zdiskreditovat a oslabit nejsilnější polistopadové politické strany. Ptáte se proč? Důvod za pár let sami poznáme a tvrdím, že to nebude nic pěkného. Zatím můžeme jen spekulovat. Třeba má být cílem vláda skupiny bez jasného programu a bez jednotící myšlenky, která každý den může tvrdit a prosazovat něco jiného, co se zrovna jejímu majiteli a jeho loutkářům hodí? Kdo je majitel víme, kdo je loutkářem možná odhadneme za pár let.

Autor: David Rath | karma: 23.16 | přečteno: 1266 ×
Poslední články autora