Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte, vždycky, když v článku vidím jednu nepravdu, lež nebo nesmysl, tak automaticky ignoruji zbytek. Z jednoho prostého důvodu: je to manipulativní metoda ... řekne se pár "pravd" nebo "skoropravd" či "těžko ověřitelných faktů" tak, aby se posluchač/čtenář naladil na spřízněnou vlnu ... a pak se mu podsune pár myšlenek, s kterými by normálně nesouhlasil.

Konkrétně v tomto případě se zmínilo, že jsou lidé spokojení, protože je nikdo nestraší, že peníze jsou pohonem, že zdraví je vlastně štěstí atd. Klasika, kterou vám do slohovky napíše každý středoškolák.

A pak najednou přijde rána a druhá půlka článku je o kolonii. Snaží se v lidech vzbudit dojem, že jsou okrádáni a dělají to ti "zlí cizinci". Ti zlí cizinci, co sem mimo jiné nasypali fůru peněz na dotacích z EU a z vlastní kapsy tady zrekonsruovali a zmodernizovali řadu fabrik, vystavěli celou řadu nových a tyto nyní dávají lidem práci. Práci, která by jinak nebyla, protože by produkt nebyl konkurenceschopný a tím pádem prodejný.

Pan Rath má pocit, že je důležité mít víc peněz, které má stát utratit. No .. stát je může utratit smysluplně ... a nebo ponechat na panech Rathech, aby je utratili smysluplně. O smysluplnosti investit pana Ratha nemůže být sporu, investoval spoustu peněz do nemocnic ... jen zapomněl dodat, že to nedělal jen za plat hejtmana, ale že z těch investic chtěl i něco pro sebe.

Pan Rath zcela pomíjí fakt, že pokud vlastník fabriky nevydělá dost (například proto, že mu pan Rath zavede nové daňové pásmo či rovnou novou daň), tak ty prostředky získá stejně ... jen tím, že je sebere na výplatách dělníkům. Nebo že sem přestane investovat ... nebo hůř, převede výrobu jinam.

Pokud by vám, pane Rathe, někdo zdražil nájem ordinace proto, že moc vyděláváte, tak byste se také asi přestěhoval jinam.

1 0
možnosti

Je to tak. Při bankovní krizi byly za vodou ty banky, které vlastní českou banku, kterou mohly podojit. A taky se tím jejich matky dotují, proto poskytují obyvatelům vlastní země takové výhody, o jakých se nám ani nesní. To samé je u telefonů. Nebo si vezměte obyčejný obchod s oblečením. Třeba takové C&A. Tady je to celkem slušný obchod s patřičnou cenou zboží. Na západ od nás je to jeden z nejlacinějších obchodů, kde se zboží prodává z drátěných košů, ve kterých se lidi hrabou jako bába v koksu. A proč ne, když jim české obchody vynášejí? Často na obchodníky padá otázka, proč u nás prodávají za vyšší ceny než třeba v Německu. Odpovídají tím, že je tady menší trh, proto jsou ceny vyšší. Nemáme přitom v EU jen jeden trh? A znamená to, že velký trh a malý trh musí mít stejnou ziskovost?

0 0
možnosti

Náš trh je tak malý, že velkou zahraniční banku nespasí ... zrovna tak velký řetězec ne.

0 0
možnosti

Rath si zřejmě přečetl knížku I. Švihlíkové: Jak jsme se stali kolonií.

http://www.databazeknih.cz/knihy/jak-jsme-se-stali-kolonii-269298

Dobře, doporučil nám ji, a nyní ať se vrátí ke své sbírce vín.

0 0
možnosti

J49i11ř86í 47G14a73n61o

11. 1. 2016 8:00

Vy, kteří ho odsuzujete, ačkoliv ještě odsouzený není, by jste si slušně řečeno, měli udělat pořádek v hlavě. Při "nezávislosti" našich soudů, způsobu jejich rozhodování a i skladbě soudců, si všichni o spravedlnosti můžeme nechat jenom zdát. Zajímejte se a uvidíte. A upozorňuji, že nejsem členem žádné politické strany a ani jsem nebyl nikdy trestán.

0 1
možnosti

1.jak známo, kriminály jsou plné absolutně nevinných lidí

2.pro mě by ten člověk zůstal politickým šmejdem, i kdyby si to víno pečlivě schoval a nepřišlo se na něj. Stačí se podívat na jeho kompletní politickou kariéru a nestranný člověk si udělá úsudek sám

4 0
možnosti

Ostuda je, že IDNES vybere článek tohoto "občana" do doporučených.

1 1
možnosti

Vůbec mě netěší, že tady píše někdo, kdo kradl ve velkém a ještě se vymlouval, jak malé dítě! Ty plamenné projevy, jaké míval a ejhle, nakonec se z něho vyklubal normální šmejd.

2 0
možnosti

Vydojeno 500 miliard a na Davida zbyla jen krabice s vínem, tomu říkám smůla. ;-)

5 0
možnosti

;-D Je Vám smutno po rozkrádání státního majetku?;-D

2 0
možnosti

co se týká čisté přírody, opravdu oproti třeba 80. létům se o ní moc nemluví, a nemyslím si, že to není potřeba..a to prachu ve vzduchu je zřejmě více, soudím podle toho, kolik se toho u nás doma jen za pár dní usadí na nábytku...a to co se děje s ornou půdou, to už je úplné zvěrstvo

0 0
možnosti

" Peníze jsou pohonem ... , vydojeno 500 mld ... "

Analyzuje dojič a pohaněč ... Desítky milionů v regálech u Kottů a pod podlahou u Rathů, o krabici nemluvě ... Tomu říkám nestoudnost ...

5 2
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2737x
Lékař

Seznam rubrik