Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Problémje v tom, že většinu času posledních 25 let o věcech...

Nikdonení vševědoucí. Největším problémem je, když rozhodujílidé, kteří si myslí, že rozumí všemu. Lékaři jsou pouzejednou ze zájmových skupin, které v komplexu péče o zdraví lidípůsobí. Nejdůležitějším článkem je uživatel zdravotnípéče, který to všechno platí. Vy umíte léčit rýmu, panStránský rozumí ekonomice. To, že ekonomice nerozumíte jsteukázal v „boji“ o poplatky

Naopakprostým srovnáním % HDP co jde do zdravotnictví....

HDPje důležitý ekonomický ukazatel, ale není nejdůležitější.Kdyžse zvyšuje HDP, tak to ještě neznamená, že stát bohatne astoupá životní úroveň. Proobčana je důležitějším ukazatelem daňového zatížení vurčité zemije tzv. složenádaňová kvóta,která vyjadřuje podíl celkových daňových výnosů (včetněpříspěvků na sociální a zdravotní pojištění) na HDP. .Na zdravotní pojištění a povinnéúrazové pojištění) na složené daňové kvótě se v ČRsoustavně zvyšuje a v r. 2007 dosáhl 16,3 % HDP, což je (spolu sFrancií) nejvyšší podíl v EU.

Podílpříspěvků na sociální pojištění, včetně příspěvků nazdravotní pojištění a povinné úrazové pojištění, na složenédaňové kvótě se v ČR soustavně zvyšuje. V roce 2007 dosáhl16,3 % HDP, což je (spolu s Francií) nejvyšší podíl v EU.Průměr EU a eurozóny se přitom v posledních letech pohyboval vrozmezí 12,4 - 14,5 % HDP.

Zdravotnísystém je pouze jedním z faktorů, které mají vliv na zdravílidí. Vliv zdravotnických služeb na zdraví lidí se přeceňuje anaopak se nedoceňuje vliv způsobu života a životního prostředí.Péče o zdraví lidí není pouze léčení nemocí, ale podporafyzického, duševního zdraví.

0 0
možnosti
Foto

To je přesné. Karma R^

1 4
možnosti
ČP

Ano, máte pravdu. Pan Babiš to říká naprosto přesně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2737x
Lékař

Seznam rubrik